Terug naar nieuwsartikelen

Geen ontheffing voor meer bezoekers: bioscoop boos
Geplaatst op maandag 5 oktober om 11:41 uur
Geen ontheffing voor meer bezoekers: bioscoop boos
Limburgse bioscopen zijn boos. Ze krijgen geen ontheffing en mogen dus nog maar 30 bezoekers per zaal ontvangen. Andere instellingen, zoals theaters en poppodia, kregen wel een ontheffing waardoor ze niet door strengere coronaregels worden getroffen.

Bioscoop Foroxity, met vestigingen in Sittard en Roermond, moet daardoor flink terug in de bezoekersaantallen. Voor beide vestigingen was een ontheffing aangevraagd maar de Veiligheidsregio's hebben die niet verleend.

Teleurstelling
Directeur Antoine Vandenbergh is teleurgesteld: "We hebben dinsdag ontheffing aangevraagd, maar die is dus vooralsnog afgewezen. We weten niet wat de argumenten daarvoor zijn, maar gevolg is wel dat er schreefgroei ontstaat tussen verschillende instellingen en dat is niet eerlijk", aldus de directie.

Halveren
De bioscoop moet nu het aantal bezoekers opnieuw meer dan halveren. "In een grote zaal konden we, zeker met grote gezinnen, nog een kleine honderd mensen kwijt, maar dat mogen er nu dus nog maar dertig zijn. Voor ons is dat niet meer rendabel", zegt de directeur. De komende weken blijft het aanbod hetzelfde, maar als de maatregelen langer inhouden gaat hij mogelijk minder films aanbieden.

Muziekgieterij
Ook de Muziekgieterij in Maastricht heeft nog geen ontheffing gekregen, maar zegt dat die nog in behandeling is. Richard Loomans verwacht dat die er ook komt. "We hebben allerlei activiteiten gepland waarvoor die ontheffing echt wel noodzakelijk is. Nu zijn we tijdelijk teruggegaan naar 30 mensen per zaal, maar dat kan niet zo blijven", zegt Loomans. De Veiligheidsregio Zuid, die de aanvragen beoordeelt, bevestigt dat er inderdaad nog verzoeken in behandeling zijn. Daarover komt binnenkort uitsluitsel.

Terughoudend
Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid, zegt dat ze terughoudend moet zijn met ontheffingen. "In de richtlijnen vanuit Den Haag staat dat een gebouw van regionaal belang moet zijn", zegt Penn. Over de Muziekgieterij is ze optimistischer. "Die kan er wel komen, maar het is afhankelijk wat ze willen gaan doen. Een popfestival met schreeuwende mensen kan natuurlijk niet", aldus Penn.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!