Terug naar nieuwsartikelen

André Rieu schrapt kerstconcerten in MECC
Geplaatst op maandag 28 september om 17:36 uur
André Rieu schrapt kerstconcerten in MECC
De concerten die gepland stonden voor 19 en 20 december worden verplaatst naar 18 en 19 december 2021.

'Veiligheid voorop'
De violist maakte het nieuws bekend op zijn Facebook-pagina. Hij schrijft warme herinneringen te hebben aan zijn eerste kerstconcertenreeks in het MECC vorig jaar. "Maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles en op dit moment kunnen wij niet optreden op de manier zoals u en wij dat zouden willen."

Kerstshows waren flinke investering
Rieu investeerde flink in de concertreeks, wat moet uitgroeien tot een nieuwe traditie. Hij kocht maar liefst 52 Venetiaanse kroonluchters vorig jaar. Daarover zei hij toen: "Volgens mijn vrouw heb ik wat te veel geld uitgegeven. Maar goed, ik wil het echt heel bijzonder maken. Dat we er het eerste jaar niks aan overhouden, is dan maar zo."

Meer Vrijthof-concerten
Het is geen makkelijk jaar voor de Maastrichtenaar. Sinds de corona-uitbraak begin dit jaar zit hij, maar ook zijn orkest en crew, thuis. Om de schade enigszins te compenseren hoopt Rieu dat hij volgend jaar meer Vrijthof-concerten mag geven. "Ik hoop dat alles weer gauw normaal wordt. Dit moet niet nog vijf jaar gaan duren. Ik moet ook mijn werknemers gewoon doorbetalen. Het moet eens afgelopen zijn", zegt Rieu in het radioprogramma L1 Vandaag.

De violist hoopt dat zijn shows volgend jaar wel kunnen doorgaan. "Mijn orkest en ik verheugen ons erop jullie allemaal in Maastricht te zien in 2021. Hartelijk dank voor jullie geduld. Blijf allemaal gezond! Veel liefs!"

Kaarthouders wordt geadviseerd hun tickets te bewaren. Deze blijven geldig tot volgend jaar.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!