Terug naar nieuwsartikelen

Grote Sinterklaasintochten geschrapt in Limburg
Geplaatst op woensdag 23 september om 22:57 uur
Grote Sinterklaasintochten geschrapt in Limburg
In navolging van veel andere Limburgse gemeenten geeft ook Weert aan dat de traditionele intocht van Sinterklaas vanwege het coronavirus dit jaar niet door kan gaan.

Omdat de intocht jaarlijks duizenden bezoekers trekt, is de anderhalvemeterregel niet te handhaven. Dat laat Stichting Sint Nicolaas Weert dinsdag weten. Eerder werden de intochten van Neerbeek, Maastricht, Roermond en Venlo al afgeblazen.

Moeilijke keuze
De organisatie van de intocht in Weert geeft aan dat het een moeilijke keuze was maar dat ze de verantwoordelijkheid niet kan nemen. Voor het eerst in het 106-jarige bestaan gaat de intocht niet door. "We hebben samen met onze vrijwilligers veel varianten van een intocht bedacht, maar steeds lopen we tegen de maatregelen aan zoals die door onder andere de Veiligheidsregio worden opgelegd", laat Stichting Sint Nicolaas Weert weten. We hebben lang gewacht, stiekem toch hopend op betere tijden, maar aangezien er ieder jaar veel georganiseerd en geregeld moet worden, kunnen we nu niet anders dan dit bericht aan te kondigen." De organisatie werkt nog aan een alternatief feest voor de kinderen.

De Sinterklaasintocht op het Pancratiusplein in Heerlen gaat dit jaar eveneens niet door. Ook de organisatie van de jaarlijkse intocht op de Markt in Kerkrade heeft de handdoek in de ring gegooid. Zo zijn de intochten in de grote Limburgse steden vrijwel allemaal geschrapt.

Spagaat
Bij Harmonie Sint Joseph in Sittard zitten ze in een spagaat. "Als bestuur lijkt het ons onveilig om de intocht door te laten gaan", zegt Jo Schaekens van de harmonie die jaarlijks de intocht van de goedheiligman in Sittard organiseert. "We hebben contact gezocht met de gemeente, maar die geeft niet thuis. We hopen op duidelijkheid vanuit de overheid." De organisatie wil de intocht dan ook niet volledig afblazen. "Het kan niet doorgaan op de gebruikelijke manier. We denken momenteel na over een variant om het coronaproof te organiseren. Er is nog niks concreet."

Het Sint Nicolaas Gilde Venray heeft ook nog geen knoop doorgehakt. Zij komen later met duidelijkheid.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!