Terug naar nieuwsartikelen

Ook Brunssum zet streep door aftrap vastelaovend
Geplaatst op maandag 8 november om 10:18 uur
Ook Brunssum zet streep door aftrap vastelaovend
In navolging van Heerlen en Kerkrade zet ook Brunssum een streep door het carnavalsevenement op 11 november.

Dat bevestigt de organisatie van Vasteloaves Oapening tegenover ZO-NWS. Dat besluit is genomen na overleg met de gemeente.

Aod Úp Nuj
Zondagavond werd Aod Úp Nuj in Heerlen gecanceld, na overleg met burgemeester Roel Wever. "In het overleg hebben we gekeken of het verstandig is om Aod Úp Nuj door te laten gaan. We kunnen niet anders dan de viering af te gelasten", zei Wever.

Ook het vastelaovesevenement in Kerkrade is afgelast. Daarmee wordt gehoor gegeven aan de dringende oproep die Limburgse ziekenhuizen deden.

Noord- en Midden-Limburg
Donderdag besloten de burgemeesters in Noord- en Midden-Limburg al de grote carnavalsevenementen te schrappen vanwege de oplopende coronacijfers. Daarmee werd onder meer een streep gezet door de 11devande11de in Roermond.

De Zuid-Limburgse burgemeesters besloten een dag later tijdens een spoedoverleg om de evenementen niet te schrappen, omdat ze volgens hen binnen de huidige coronamaatregelen 'gewoon' doorgang konden vinden. Na de noodkreet uit de ziekenhuizen is dat besluit zondagavond aangepast.

Foto: heerlen.nieuws.nl
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?