Terug naar nieuwsartikelen

Corona gooit roet in eten: geen Kerstparade in Valkenburg
Geplaatst op vrijdag 5 november om 12:46 uur
Corona gooit roet in eten: geen Kerstparade in Valkenburg
De Kerstparade in Valkenburg gaat dit jaar niet door. De dinsdag aangekondigde coronamaatregelen van het demissionair kabinet gooien roet in het eten.

'We waren zo klaar om na een jaar coronapauze weer te kunnen schitteren met onze 15e editie van de Kerstparade', schrijft de organisatie in een verklaring.

Coronapas
De organisatie laat weten dat de parade alleen plaats zou kunnen vinden met een coronapas. Dat is volgens de mensen achter de Kerstparade niet uitvoerbaar. In goed overleg met de gemeente Valkenburg aan de Geul is besloten om een streep te zetten door de feestelijke lichtstoet. 'We begrijpen dat jullie zeker net zo verdrietig zijn als ons. En misschien ook wel gefrustreerd of een beetje boos. Dat zijn we allemaal', schrijven de organisatoren.

Déjà vu
Vorig jaar was de coronapandemie ook de grote spelbreker. Toen werd de Kerstparade geschrapt. Niet alleen de parade, maar het hele evenement.

Kerststad
Maar er is ook goed nieuws, want de voorbereidingen van de Kerststad gaan nu gewoon door. 'Want alle andere activiteiten kunnen vooralsnog doorgaan', aldus de organisatie. Denk hierbij aan de markten in de grotten. Bezoekers van het kerstevenement voor de overdekte en ondergrondse delen moeten wel vooraf tickets kopen.

Het Geulstadje is van 12 november tot en met 9 januari gehuld in kerstsferen.

Foto: Kerststad Valkenburg
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?