Terug naar nieuwsartikelen

Derde headliner: Imagine Dragons komt naar Pinkpop
Geplaatst op maandag 1 november om 12:06 uur
Derde headliner: Imagine Dragons komt naar Pinkpop
Imagine Dragons is de derde headliner op Pinkpop voor de 51ste editie in 2022. Op 19 juni sluit de Amerikaanse poprockband de Pinkpopzondag af.

Dat heeft de organisatie van het Landgraafse festival maandagochtend bekendgemaakt.

Poprock
Imagine Dragons is een Amerikaanse poprockband, die over de hele wereld bekend is van de nummers zoals Believer en Thunder. De band bestaat uit Dan Reynolds, Wayne Sermon, Daniel Platzman en Ben McKee. Het eerste album Night Visions kwam in 2013 uit. Het is overigens niet de eerste keer dat de band het Pinkpoppodium bestormt. In 2017 stonden de bandleden al eens op het hoofdpodium.

De geruchtenmachine draaide overuren sinds donderdagochtend. Pinkpop plaatste via social media een korte teaservideo, maar nu is het hoge woord eruit.

Amerikaanse bands
Naast Imagine Dragons staan ook de Amerikaanse metalband Metallica en rockband Pearl Jam, eveneens uit de Verenigde Staten, op het Megalandterrein. Metallica sluit vrijdag 17 juni de festivaldag af en Pearl Jam komt de dag erna naar Landgraaf.

Nieuwe namen
Maar daar blijft het niet bij. Pinkpop heeft nog 18 nieuwe namen aan het programma toegevoegd. Tijdens het festival staat de symfonische metalband Nightwish, onder leiding van de in Beegden opgegroeide Floor Jansen, voor het eerst op de bühne. Daarnaast maken Danny Vera, Froukje en Elle Hollis hun debuut op het festival. Als we verder gaan kijken, zien we meerdere opvallende namen: de Belgische dj Lost Frequencies en de Zweedse popzangeres Zara Larsson.

Corona
De 51ste editie van Pinkpop kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Door de toen geldende coronamaatregelen was het voor de organisatie onhaalbaar om in juni een goed programma te presenteren. Ook in 2020 moesten Pinkpopliefhebbers teleurgesteld worden.

De kaartverkoop start vrijdag 5 november. Tickets voor de geannuleerde editie van Pinkpop 2020/2021 blijven geldig in 2022.

Foto: Podiuminfo.nl
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?