Terug naar nieuwsartikelen

Oktoberfeest Sittard wordt afgeslankte corona-editie
Geplaatst op woensdag 15 september om 15:14 uur
Oktoberfeest Sittard wordt afgeslankte corona-editie
Het Oktoberfeest Sittard vindt dit jaar plaats onder de noemer Wiesnfest Sittard. Dagelijks worden er maximaal 3.000 bezoekers toegelaten.

Dat betekent dat het evenement, dat plaatsvindt van 22 tot en met 27 oktober, in zes dagen in totaal 18.000 bezoekers kan herbergen. Ter vergelijking: tijdens de laatste editie in 2019 bezochten in totaal ongeveer 250.000 mensen het evenement.

Winst of verlies
Volgens wethouder Houtakkers van de gemeente Sittard-Geleen vraagt de lagere capaciteit ook om concessies in het programma. "Dat zal in plaats van een nationaal een meer regionaal karakter krijgen." In hoeverre het evenement quitte zal spelen in de omzet, durft Houtakkers nog niet te zeggen. "We moeten goed kijken of de baten tegen de kosten opwegen."

Korte voorbereidingstijd
Als reden voor de afgeslankte vorm schrijft de organisatie op haar Facebook-pagina: "Gezien de bijzondere tijd waarin we nog steeds verkeren en de korte voorbereidingstijd die ons nog rest na de persconferentie van 14 september, hebben we besloten dat het Oktoberfeest Sittard zoals het voorgaande jaren georganiseerd werd, eenmalig wordt getransformeerd naar een groot open-air Wiesnfest. Hiermee komen de grote feestpaviljoens, de parades en Schutterij- en Gildenoptochten te vervallen." Ook schrijft de organisatie dat er geen tenten geplaatst zullen worden op het festivalterrein, maar er wordt gewerkt met twee grote overkappingen.

De Oktoberfeestkermis en een biergarten vinden ook plaats op de Schootsvelden. Deze hebben een aparte ingang, zijn gratis te bezoeken en staan los van de ticketverkoop voor het Wiesnfest.

Run op kaarten
Nadat de kaartverkoop in april van start ging, lag de verkoop de afgelopen weken stil. "De bedoeling is dat die op 24 september weer van start gaat." Houtakkers twijfelt niet aan het animo voor het evenement. "Ik verwacht een flinke run op kaarten. Ik denk wel dat het uitverkocht raakt."

Tot slot laat de organisatie weten dat er bij de entree zal worden gecontroleerd. "Alleen met een negatief testbewijs of als je volledig gevaccineerd bent, mag je naar binnen".
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?