Terug naar nieuwsartikelen

Unmute Us kondigt nieuwe demonstraties aan op 11 september
Geplaatst op donderdag 9 september om 06:07 uur
Unmute Us kondigt nieuwe demonstraties aan op 11 september
Na de Unmute Us-demonstratie op zaterdag 21 augustus, met ruim 70.000 demonstranten en meer dan 2500 aangesloten organisaties, wacht het samenwerkingsverband van de evenementenbranche en de cultuursector nog steeds op een inhoudelijke reactie uit Den Haag. Voor de nieuwe demonstraties op 11 september roept Unmute Us organisatoren en artiesten uit alle hoeken van de evenementensector en uit iedere stad op om zich aan te melden.

“Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben”, aldus Unmute Us. “Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur. Wij blijven vechten voor heropening en kondigen nieuwe demonstraties aan op 11 september en roepen iedereen op om met ons mee de straten op te gaan.”

Op zaterdag 21 augustus liepen er in Nederland 70.000 mensen mee met protestmarsen, verspreid over zes steden. Omdat een reactie is uitgebleven op het initiatief, schreef de organisatie afgelopen dinsdag een open brief aan demissionair premier Rutte, minister De Jonge en minister Grapperhaus.

In de brief staan acht vragen aan het demissionaire kabinet, onder andere over de ic-capaciteit als de Fieldlab-rapporten. Maar ook vragen met betrekking tot cultureel erfgoed en coronasteun. Aangezien een reactie is uitgebleven, roept Umute Us op om de open brief te printen en naar één adres te sturen.

Daarnaast roept de organisatie iedereen op om op te staan voor de evenementenbranche en de cultuursector. “Wij zijn zaterdag niet de straat op gegaan om medelijden te wekken. Wij stonden er evenmin om een feestje te vieren. We worden letterlijk doodgezwegen: Unmute Us!”

Unmute Us blijft bij haar eis om directe heropening volgens de Fieldlab voorwaarden (zoals die eerder door het kabinet zijn omarmd), antwoord op de gestelde vragen, en om erkenning voor de gesteldheid van de vele bezoekers, getroffen medewerkers en artiesten die zich al ruim anderhalf jaar niet gehoord voelen.

Aanmelden voor de demonstratie op 11 september kan via via unmute-us.nl. De deelnemende steden worden op een later moment bekend gemaakt.
Bron: Entertainmentbusiness.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?