Terug naar nieuwsartikelen

Roermondse dj zweept zittend publiek in Zandvoort op
Geplaatst op maandag 6 september om 12:33 uur
Roermondse dj zweept zittend publiek in Zandvoort op
DJ Admin uit Roermond is vrijdag in Zandvoort om het publiek tijdens de Dutch Grand Prix te vermaken. "We moeten het publiek opzwepen, met inachtneming van de coronaregels. Dat betekent dat ze niet mogen dansen."

En dat is best een bijzondere opgave voor een dj die gewend is om voor een dansende menigte op te treden.

Blijven zitten
Maar Rick Jansen, de gewone naam van de deejay, is zich er terdege bewust van dat er naar de Grand Prix gekeken zal worden. "Het is natuurlijk ook een beetje een voorbeeldevenement. We hebben de opdracht gekregen daar rekening mee te houden", vertelt hij op L1 Radio.

"We moeten ervoor zorgen dat de bezoekers een hele leuke dag hebben, maar dat ze wel blijven zitten. We hebben een heel entertainmentteam bij ons, ook met mensen in de vakken, die ervoor gaan proberen te zorgen dat de mensen blijven zitten", legt Jansen uit. "Maar het is niet zo dat als iemand een keertje opstaat, hij meteen van het circuit wordt afgegooid."

Dagvullend programma
De dj is vrijdagochtend al om 7:00 uur begonnen met optreden om de eerste bezoekers vast in de stemming te brengen voor de vrije trainingen die op het programma staan. Vrijdag is het familiedag, dus er zijn ook veel kleine kinderen bij.

"We hebben van 7:00 uur 's ochtends tot 19:00 uur 's avonds een entertainmentprogramma. De eerste anderhalf uur ging op de automatische piloot, omdat de mensen dan allemaal binnenkomen. En vanaf 8:30 uur hebben we dan een vol programma." De meeste bezoekers zijn inmiddels gearriveerd en hebben hun plaatsen ingenomen.

Bijzondere ervaring
Voor Jansen begon het Dutch Grand Prix eigenlijk donderdag al. De dj's mochten, net als de coureurs, het circuit verkennen. De Roermondenaar maakte daarbij gebruik van een fiets, omdat hij slechts beperkte tijd had. Tijdens zijn rondje stuitte hij per toeval op Lewis Hamilton.

"Ik had zo'n typische Nederlandse fiets met zo'n mandje erop, met één versnelling, en op een gegeven moment werd ik ingehaald door iemand op een step." Het bleek de coureur van Mercedes met zijn manager. "En die zegt: 'what are you doing?' Dus ik zeg: 'ik ben op die fiets me helemaal de pleuris aan het trappen'. En zo heb je al snel een gesprekje", vertelt Jansen. Om het moment te vereeuwigen, heeft hij er wel even een foto van gemaakt.

Foto: Autobahn.eu
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?