Terug naar nieuwsartikelen

Grootste kermis van Limburg gaat in afgeslankte vorm door
Geplaatst op dinsdag 31 augustus om 22:35 uur
Grootste kermis van Limburg gaat in afgeslankte vorm door
De kermis van Weert gaat eind september door, zij het in flink afgeslankte vorm.

Dat heeft het gemeentebestuur dinsdagavond bekendgemaakt.

De kermis, die van 24 tot en met 29 september plaatsvindt, is vanwege de coronamaatregelen kleiner van opzet dan gebruikelijk. Maximaal 2500 bezoekers mogen tegelijk aanwezig zijn op het kermisterrein dat komt te staan op het grasveld naast de stadsbrug, het Bassin en Kasteelplein.

Omheind
De drie ‘kermispleinen’ worden omheind met hekwerk en voorzien van in- en uitgangen. De pleinen kunnen individueel worden afgesloten. Het publiek moet rekening houden met wachtrijen bij de ingangen van de pleinen. Doorgaans telt de kermis in Weert ongeveer 130 attracties en zaken. Daarmee behoort het tot de grootste kermissen in Nederland. Vanwege de kleinere opzet bevat de kermis dit jaar ongeveer 80 attracties en zaken.

Tekort
Het college van B&W stelt verder nog twee strikte voorwaarden. Zo moet de openbare orde en veiligheid gegarandeerd zijn. En de gemeenteraad moet akkoord met een verwacht tekort van 127.000 euro omdat de kermis dit jaar kleiner uitvalt.

Het feit dat Weert deze kermis nu organiseert is goed nieuws voor de kermisexploitanten. Zij hebben vorig jaar en dit jaar nauwelijks inkomsten gehad doordat veel kermissen vanwege coronamaatregelen, zijn geannuleerd.

Stramproy
Het gemeentebestuur heeft ook geen bezwaar tegen een kermis dit jaar in Stramproy. Die vindt plaats van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 september. Volgens het college van B&W is het mogelijk om op gebruikelijke locaties van het Kerkplein en de Julianastraat alles coronaproof te laten verlopen.

Foto: Weertdegekste.nl
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?