Terug naar nieuwsartikelen

Formule 1 mag doorgaan, moet dat ook gelden voor festivals?
Geplaatst op donderdag 19 augustus om 09:52 uur
Formule 1 mag doorgaan, moet dat ook gelden voor festivals?
Zaterdag trekken organisatoren van festivals en evenementen de straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De overheid maakte onlangs namelijk bekend dat clubs en discotheken tot 1 november dichtblijven. Festivals gaan in ieder geval niet door tot 20 september. Organisatoren vinden dat er met twee maten gemeten wordt, omdat sportwedstrijden en sportevenementen, zoals de Formule 1, wel door mogen gaan. De evenementenbranche eist per 1 september open te kunnen gaan. Vind jij dat de evenementen en festivals ook weer door moeten gaan?

Onlangs werd aangekondigd dat meerdaagse evenementen niet zijn toegestaan tot ten minste 19 september. Hieronder vallen evenementen met een overnachting, waarbij dezelfde groep mensen langer dan 24 uur bij elkaar blijft. Eendaagse evenementen waarbij geen vaste zitplek is, zoals festivals, mogen maximaal 750 bezoekers ontvangen. Dat betekent dat festivals zoals North Sea Jazz en Central Park Festival niet door kunnen gaan dit jaar. Maar ook amateursportwedstrijden, zoals hardloopevenementen, mogen niet doorgaan, omdat het publiek hierbij geen vaste zitplaats heeft.

Er heerst veel onbegrip over de regels binnen de evenementenbranche. Voetbalstadions mogen namelijk wel de deuren openen voor publiek zonder een maximumcapaciteit, zolang er maar anderhalf meter afstand wordt gehouden. Ook de Formule 1 gaat gewoon door, omdat dit evenement vaste zitplekken heeft voor bezoekers. Dat is namelijk een van de voorwaarden voor evenementen met een toegangsbewijs: als er een vaste zitplek is mag er tweederde van de maximale capaciteit in gebruik worden genomen, zonder anderhalf meter afstand in acht te houden. Bezoekers moeten wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Meten met twee maten
Het feit dat er bij de Formule 1 wel een camping aanwezig is, zorgt voor veel ongeloof in de entertainmentsector. De Formule 1 is volgens de organisatoren geen festival, maar een sportevenement, waardoor er andere regels zouden gelden. Mensen vragen zich echter af waarom de Formule 1, een meerdaags evenement, wl campingplekken mag organiseren, maar festivals dit niet mogen.

Ook op Twitter uiten veel mensen hun verontwaardiging. Veel twitteraars zijn allemaal verbaasd dat de Formule 1 wel door mag gaan, maar andere evenementen en festivals weer niet.

Foto: Grandprixradio.nl
Bron: Telegraaf.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?