Terug naar nieuwsartikelen

Toch even dansen: festival de Zomertuin gaat door
Geplaatst op maandag 9 augustus om 14:05 uur
Toch even dansen: festival de Zomertuin gaat door
Ondanks de coronamaatregelen zal het mini-festival 'de Zomertuin' in Kerkrade deze maand doorgaan.

Dat laat de organisatie van het festival donderdag weten. Vanaf 14 augustus vindt het festival meerdere dagen buiten plaats op de Roda Boulevard in Kerkrade.

Uitlaatklep
"Hoe klein de ruimte die het kabinet geeft ook is, we grijpen deze kans met beide handen aan en hopen dat we zo alsnog een uitlaatklep kunnen zijn voor onze bezoekers", aldus Kenny Mordang, een van de organisatoren.

Op 14 augustus is de headliner Bizzey, Joris Voorn op 15 augustus en Josylvio op de 21e. Wildstylez is te zien op 22 augustus.

750 personen
Het mini-festival geeft toegang tot maximaal 750 personen per festivaldag en bezoekers mogen, door gebruik te maken van de CoronaCheck-app, samenkomen zonder 1,5 meter afstand of mondkapje. "Met de app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt", zo zegt de organisatie.

Open lucht
Demissionair premier Mark Rutte heeft maandag bekend gemaakt dat er geen aanleiding is om nieuwe maatregelen te nemen. Eendaagse evenementen mogen vanaf 14 augustus doorgaan, maar alleen onder strikte voorwaarden. "Er mogen niet meer dan 750 deelnemers aanwezig zijn en het festival mag alleen in open lucht plaatsvinden. Of in een tent die aan vier zijden open is", aldus Rutte maandag.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?