Terug naar nieuwsartikelen

Organisatie Solar in tranen: Dit is de nekslag
Geplaatst op zaterdag 10 juli om 16:52 uur
Organisatie Solar in tranen: Dit is de nekslag
Bij directeur Joop Soree van Solar Festival Roermond rolden vrijdagavond de tranen over zijn wangen toen hij met zijn team naar de coronapersconferentie keek. Daarin werd bekendgemaakt dat meerdaagse evenementen tot 14 augustus weer verboden zijn.

"Het is een mokerslag. De impact van dit zwabberbeleid is gigantisch", vertelt Soree geëmotioneerd.

Onverwachts
Drie weken geleden kreeg hij nog het goede nieuws te horen dat meerdaagse evenementen weer plaats mochten vinden. "Vanaf dat punt startte een gigantische productie. De artiesten, leveranciers, vergunningen en gesprekken met de gemeente. We hebben alles op alles gezet om het festival af te krijgen. Vandaag werden de puntjes op de i gezet toen we opeens onverwachts dit nieuws voorgeschoteld kregen."

Zwabberbeleid
En met de nieuwe maatregelen is Soree het verre van eens. "Het is een paniekreactie, zwabberbeleid." Hij wijst naar de snel oplopende besmettingen van de afgelopen dagen, veelal veroorzaakt in het uitgaansleven. "Dat is toen allemaal veel te snel gegaan. Testen voor toegang werd opeens ingevoerd, maar er is totaal niet nagedacht over hoe dit systeem geïmplementeerd moest worden in de horeca. De ondernemers werden ermee overvallen. En nu is het feestje alweer klaar."

Fieldlab
De snelheid waarmee de festivalplannen voor Solar dit jaar weer verscheurd moeten worden, staat haaks op hoe zorgvuldig en doordacht er volgens Soree is gehandeld tijdens de voorbereidingen. "We hebben met Fieldlab tot in den treure geëxperimenteerd, met succes. De positieve resultaten hiervan veegt het kabinet nu van tafel. Het is niet te geloven."

Furieus
Begrip hiervoor vanuit het kabinet merkte de directeur niet tijdens de persconferentie. Iets wat hem erg opwindt. "Ik ben furieus. Kort voor de wedstrijd trekken ze de stekker eruit met het nieuws dat half augustus 'even gekeken' wordt hoe dan eventueel verder. Daar kunnen wij als branche niks mee. Wij kunnen onze deuren niet één dag opengooien en de volgende weer dicht. Dit is echt een nekslag voor de hele branche", vertelt de diep teleurgestelde directeur.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!

Kamer van Koophandel 60974303  |  085 - 060 3500  |  Adverteren  |  Werken bij ons?