Terug naar nieuwsartikelen

Bevrijdingsfestival Roermond opnieuw online
Geplaatst op dinsdag 16 maart om 14:00 uur
Bevrijdingsfestival Roermond opnieuw online
De veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei, waaronder dat in Roermond, zijn voor de tweede keer achtereen alleen online te bezoeken.

Via een livestream op Bevrijdingsfestival.nl zijn meer dan tweehonderd optredens en andere activiteiten te zien. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn Ambassadeur van de Vrijheid, aldus het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Auschwitz
Gewoonlijk reizen de ambassadeurs met een helikopter van het ene naar het andere Bevrijdingsfestival. Dit jaar laten zij in de aanloop naar 5 mei via sociale media horen wat zij van vrijheid en onvrijheid vinden. Zanger Tino Martin reist daarvoor met een journalist naar Auschwitz. Rapper Jonna Fraser laat een verhaal horen over wat zijn Surinaamse afkomst voor hem betekent en zangeres Davina Michelle gaat met haar volgers in gesprek over vrijheid.

Vuur
Het Vrijheidsvuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen aangestoken. Gewoonlijk brengen estafettelopers het vuur naar de Bevrijdingsfestivals, maar dat gaat vanwege de coronacrisis ook niet door. Alle festivalsteden steken wel in de middag van 5 mei hun eigen vuur aan. Dat is op diverse televisiezenders rechtstreeks te volgen volgens het comité. In de avond van 5 mei zendt de NOS op NPO1 het 5 mei-concert uit vanuit Carré in Amsterdam.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!