Terug naar nieuwsartikelen

Alternatieve Boètezitting op carnavalszaterdag
Geplaatst op woensdag 3 februari om 14:54 uur
Alternatieve Boètezitting op carnavalszaterdag
Ze gaat dus wel door: de Boètezitting! Maar dan wel op een andere manier. Het wordt een kleinschalige theatershow met Limburgse artiesten die een muzikaal rondje door onze provincies maken.

De optredens zijn in de Maaspoort in Venlo en worden uitgezonden op L1 TV.

Gen gewoene Boètezitting
Een klein verschil in de benaming, maar een wereld van verschil in de uitvoering. Dit jaar is er geen Boètegewoene Boètezitting, maar een Boète-gen-gewoene Boètezitting. Geen bomvolle zoepkoel, maar een lege Oude Markt. En artiesten die niet op een groot podium in de buitenlucht staan, maar coronaproof in theater de Maaspoort. Volgens presentator Tom Doesborg kán het dit jaar gewoonweg niet anders. "Door alle regels die gelden is dit het hoogst haalbare. We willen de mensen thuis toch op een leuk vastelaovesevenement trakteren."

Muzikale ronde
Op zaterdagochtend 13 februari wordt om 11:11 uur de vastelaovesperiode afgetrapt. Tijdens deze bijzondere editie maken artiesten een muzikale ronde door Limburg. Begeleid door een combo, bestaande uit gerenommeerde muzikanten als Emile Szarkowicz en Bart Storcken. Volgens Doesborg is bewust gekozen voor geen bombast. "Daar is het de tijd niet voor. Dit wordt een kleinkunstachtige theatershow die wel duidelijk de geest van carnaval uitdraagt."

Vastelaovend wint van corona
Een van de artiesten die zijn opwachting maakt, is Big Benny. Hij sloot vrijdag in een studio in Grevenbicht aan bij de laatste repetitie van de band. Toen hij voor de zitting werd gevraagd, had hij heel eventjes wel twijfels, omdat het zo'n raar jaar is. "Maar het is fantastisch om met zulke goede muzikanten te mogen zingen. En mensen die straks deze boètezitting op televisie zien, die zullen zeggen dat de vastelaovend het van corona wint."
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!