Terug naar nieuwsartikelen

Coronavirus: Ook geen Parelloop Brunssum in 2021
Geplaatst op dinsdag 10 november om 10:08 uur
Coronavirus: Ook geen Parelloop Brunssum in 2021
De Parelloop in Brunssum gaat in 2021 ook niet door. Vanwege het coronavirus is het volgens de organisatie niet haalbaar om de hardloopwedstrijd volgend jaar te organiseren.

Dat maakt de organisatie van de belangrijkste tien kilometerloop van Nederland dinsdag bekend.

Coronavirus
Daardoor kan de Parelloop voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. De 32ste editie zou eigenlijk 15 maart dit jaar plaatsvinden, maar vanwege het oplaaiende coronavirus was de organisatie genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten.

Gezondheid staat voorop
Hoewel volgend jaar maart nog ver weg lijkt, heeft Stichting Parelloop de knoop al doorgehakt. "Normaliter waren we nu al druk bezig met de voorbereidingen van de 32ste editie van de Parelloop. Echter de huidige maatregelen en het vooruitzicht van de komende maanden maken het onmogelijk en heel onzeker om op een verantwoorde wijze de Parelloop te organiseren”, zegt Antoinette Stöcker van de organisatie. “Het is even niet anders en we zullen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Uiteraard hadden we gehoopt komend jaar weer duizenden mensen te mogen verwelkomen in Brunssum, maar ieders gezondheid staat voorop.”

Hardloopkalender
Ondanks dat de Parelloop niet doorgaat, wil de organisatie de sport toch stimuleren. "Komende weken zullen we onze eigen hardloopkalender 2021 lanceren. Deze staat voor een breed scala aan hardloopmogelijkheden voor jong, oud, ervaren of startende hardloper. Denk hierbij aan onze trainingen door de weeks en op zaterdag en leerzame infosessies.", zegt Stöcker. "Ook zullen we er alles aan doen om de welbekende Brunssumse Parklopen en de Marathon trainingslopen in de omgeving Brunssum-Heerlen toch te kunnen organiseren."
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!