Terug naar nieuwsartikelen

Magisch Maastricht gaat definitief niet door
Geplaatst op zaterdag 24 oktober om 20:12 uur
Magisch Maastricht gaat definitief niet door
Vanwege de coronamaatregelen gaat het jaarlijkse winterevenement Magisch Maastricht op het Vrijthof definitief niet door.

Dat laat de organisatie vrijdag weten.

Verbod op evenementen
"De afgelopen maanden hebben wij diverse scenario’s uitgewerkt, steeds passend bij de ontwikkeling van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen" aldus organisator Ralph Bastiaens. "Helaas hebben we, gezien het huidige verbod op het organiseren van een vergunning plichtig evenement, moeten besluiten om deze editie af te gelasten."

Overigens speelde ook mee dat de gemeente Maastricht had laten weten dat zij in navolging van de richtlijnen van de overheid pas op 11 november een besluit zou kunnen nemen over de vergunning voor het winterevent.

Reuzenrad
De gemeente liet eerder deze week in een mail aan de organisatoren van Magisch Maastricht weten dat het verbod op evenementen wordt ingetrokken wanneer het landelijk risiconiveau afgeschaald wordt naar 'ernstig'. De organisatie zou dan wel nog rekening moeten houden met de andere coronamaatregelen. Daarop lieten de organisatoren telefonisch nog weten dat ze wilden werken aan een gewijzigde versie, met alleen een reuzenrad. Maar dat scenario is nu ook van de baan.

Lichtjes
Magisch Maastricht omvat normaal gesproken niet alleen het evenement op het Vrijthof, maar ook een lichtjesroute door het centrum en diverse kleine optredens van muzikanten op verschillende plekken in de stad. "De lichtjesroute zal in een andere vorm plaatsvinden", laat Paul Ten Haaf van Centrummanagement Maastricht weten. "Inmiddels zijn de meeste lampjes al opgehangen."

"Wel is de route uitgebreider", vertelt Simone Rutten van Maastricht Marketing. "Het doel is namelijk om het publiek zoveel mogelijk te spreiden."

App
Volgens Ten Haaf is het vooral koffiedik kijken de komende periode: "Als we straks toch iets mogen, kunnen we alsnog kleine optredens organiseren". Hiervoor heeft Centrummanagement al plannen klaar liggen. "We kunnen snel handelen en er op die manier toch nog voor zorgen dat bezoekers in kerstsferen komen."

Daarnaast wordt er eind november of begin december een app gelanceerd waarbij bezoekers door middel van augmented reality kunstobjecten in de stad kunnen vinden. "Dit wordt gecombineerd met de lichtjesroute en moet zorgen voor spreiding van het publiek", aldus Ten Haaf. Daarom zal de app drukke straten vermijden en mensen richting rustiger gebieden loodsen."
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!