Terug naar nieuwsartikelen

Schutterspark Brunssum moet toeristenknaller worden
Geplaatst op donderdag 17 september om 11:39 uur
Schutterspark Brunssum moet toeristenknaller worden
Het Schutterspark in Brunssum wordt opgeknapt en moet jaarlijks 400.000 betalende bezoekers lokken.

Dat meldt lokale omroep ZO-NWS woensdag.

Uitkijktoren en kabelbaan
Wethouder Math Houben kondigt aan dat de historische uitkijktoren en de kabelbaan terugkomen in het Schutterspark. Hij schrijft dat in de gemeentelijke verantwoordingskrant die deze week is verschenen.

Volgens de bestuurder zal het hele park worden opgeknapt. De ingang wordt verplaatst naar een plek dicht bij de Buitenring. Met de ingrijpende renovatie hoopt de gemeente 400.000 bezoekers naar het Schutterspark te lokken.

Geen entree
Het is volgens wethouder Hugo Janssen niet de bedoeling dat bezoekers entree gaan betalen. Mensen die naar het park komen, zullen hun geld vrijelijk kunnen besteden aan het huren van een bootje of de plaatselijke horeca.

Gezinsattracties
Volgens de woordvoerder van de gemeente Brunssum biedt het Schutterspark meer dan genoeg ruimte voor 400.000 bezoekers. "Het gaat om een bebost gebied en een recreatiegebied waar nu al veel gezinsattracties zijn te vinden. Alles bij elkaar enkele hectare groot en we rekenen erop dat het hele jaar door volk komt. Dat zijn er dan een paar duizend per week."
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!