Terug naar nieuwsartikelen

Rechter: bouw restaurant, bowlingbaan en prison island in Maastricht mag doorgaan
Geplaatst op donderdag 27 augustus om 11:57 uur
Rechter: bouw restaurant, bowlingbaan en prison island in Maastricht mag doorgaan
De bouw van een restaurant en bowlingbaan met ‘prison island’ in Maastricht mag doorgaan, heeft de voorzieningenrechter beslist. Omwonden hadden verzocht de bouw en ingebruikname stil te leggen totdat op hun beroep is beslist. Dat verzoek heeft de rechter afgewezen.

Op de plek aan de Boschstraat stond voorheen feestzaal Festi-Village. Het bedrijf Olround bouwt op de plek van de gesloopte feestzaal een vijftien meter hoog pand voor een restaurant, veertien bowlingbanen en een zogeheten prison island, met 36 uit gevangeniscellen bestaande escape rooms. De gevels aan de Boschstraat blijven daarbij behouden.

Overlast
Omwonenden verwachten overlast en hebben bij de bestuursrechter een beroep ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning. De voorzieningenrechter is van oordeel dat er voor de bezoekers van de nieuwe horecagelegenheid in de directe omgeving voldoende parkeerplaatsen aanwezig zijn. De geluidsbelasting van de bowlingbaan en het restaurant is al beoordeeld in het kader van het bestemmingsplan en kan daarom bij deze vergunning niet meer aan de orde komen. Daarbij verwacht de voorzieningenrechter niet dat de geluidsoverlast van de Prison Island zodanig zal zijn, dat dit het woonmilieu van de omwonenden onevenredig aantast. Dit betekent dat de bouw en ingebruikname van de gelegenheid voorlopig, zolang er nog niet is beslist op het beroep, gewoon door mogen gaan.
Bron: Wijlimburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!