Terug naar nieuwsartikelen

Horecagast moet contactgegevens achterlaten
Geplaatst op maandag 10 augustus om 14:28 uur
Horecagast moet contactgegevens achterlaten
Met ingang van deze week moeten horecagasten bij aankomst in een café of restaurant hun contactgegevens achterlaten. Ook wordt reserveren weer verplicht voor een bezoek aan restaurant of terras.

Die maatregelen werden vorige week door premier Mark Rutte aangekondigd tijdens een persconferentie en moeten het makkelijker maken om contactonderzoek uit te voeren na een lokale corona-uitbraak.

Niet verplicht
Klanten zijn overigens niet verplicht om hun contactgegevens af te staan. Wel kan de horecaondernemer mensen weigeren die niet mee willen werken.

Privacyregels
De maatregelen kwamen onverwacht en roepen vragen op over privacy. Zo liet branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten dat verplicht achterlaten niet mag volgens de privacyregels. Directeur Dirk Beljaarts zei nog nadere informatie van het kabinet te verwachten over hoe de registratie moet gaan werken.

De sector vindt overigens ook dat de aandacht weer teveel op de horeca ligt. Zo wordt erop gewezen dat de overheid de afgelopen tijd juist zegt dat familiefeestjes de belangrijkste besmettingshaarden zijn.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!