Terug naar nieuwsartikelen

Limburg Festival 2020 wordt corona-editie
Geplaatst op zondag 2 augustus om 09:54 uur
Limburg Festival 2020 wordt corona-editie
Dat betekent dat er voor het eerst in 38 jaar geen optredens worden gegeven op buitenlocaties in de regio.

Levende jukebox
In plaats daarvan komt er een online-variant waarbij de organisatie door de regio trekt en optredens, interviews en sketches filmt om die online te verspreiden. Een klein vleugje straattheater blijft toch nog bestaan met een menselijke jukebox die van 12 tot en met 16 augustus de Midden-Limburgse terrassen af gaat om verzoeknummers te spelen.

Twijfel
Lang was het onduidelijk of het evenement dit jaar in aangepaste vorm door kon gaan of niet. Cultura Nova gaat dit jaar niet door, de kleine Midden-Limburgse broer heeft toch een alternatief programma weten te organiseren.

Fysieke evenementen
Er staan twee fysieke evenement op het programma. De eerste is een Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, met theater en workshops voor kinderen. Ook is er een live talkshow bij Hotel de Abdij in Horn. Voor allebei deze evenementen moet wel gereserveerd worden, om te voorkomen dat het tye druk wordt.

Uitzendingen
De uitzendingen van Limburg Festival TV zijn van 12 tot en met 16 augustus te zien via Youtube, Facebook als de website van het festival. Ook besteden de regionale omroepen ML5 en Roermond Nieuws aandacht aan het evenement.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!