Terug naar nieuwsartikelen

Dringend advies: draag mondkapje op Drielandenpunt
Geplaatst op donderdag 30 juli om 23:41 uur
Dringend advies: draag mondkapje op Drielandenpunt
Op het Drielandenpunt geldt vanaf vandaag het dringende advies overal een mondkapje te dragen. De gemeente Vaals en de Belgische en Duitse buurgemeenten dringen daar op aan, omdat het drukker is dan ooit op het hoogste punt van Nederland.

"Wij merken overduidelijk dat veel meer mensen voor een binnenlandse vakantie kiezen", zegt Jean Paul Kompier. Hij is horeca-ondernemer op het Drielandenpunt, maar ook wethouder van de gemeente Vaals. "Het is hier dus drukker dan ooit, dat is fijn, maar we maken ons ook zorgen."

Afstand houden
Volgens Kompier zijn mensen niet zo bezig met afstand houden en dragen ze ook geen mondkapje, terwijl dat in BelgiŽ en Duitsland verplicht is. "En hier sta je voor je het weet in een van de die twee landen."

Blij
Hij is blij met de extra omzet, maar bezorgd over de drukte en een mogelijke groei van het aantal besmettingen. "Een tweede lockdown zou funest zijn voor heel veel ondernemers", zegt Kompier. "We moeten alles doen om te voorkomen dat het weer misgaat. Dat kunnen we ons echt niet permitteren."

Onduidelijkheid
De gemeente Vaals en de Duitse en Belgische buurgemeenten hebben nu de handen ineengeslagen om in ieder geval op het Drielandenpunt tot een duidelijk beleid te komen. "Het is natuurlijk ook ingewikkeld om te volgen wat je wel en niet mag in drie verschillende landen", zegt Kompier. "Daarom hebben we hier nu een bord geplaatst waarop we onze gasten vriendelijk doch dringend vragen een mondkapje te dragen. Dan ben je ook af van de onduidelijkheid."

Experimenten
Daarmee lijkt Vaals een beetje vooruit te lopen op mogelijke regionale en lokale experimenten met het verplicht dragen van een mondkapje. Woensdag kwam naar buiten dat dergelijke experimenten tot de mogelijkheid behoren, om ervoor te zorgen dat mensen anderhalve meter afstand houden.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!