Terug naar nieuwsartikelen

Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar
Geplaatst op woensdag 29 juli om 21:33 uur
Geen Oktoberfeest in Sittard dit jaar
In navolging van het grote Oktoberfest in München gaat ook de Sittardse variant van het najaarsfeest niet door.

De ondernemers van Sittard zijn donderdag middels een nieuwsbrief van het Centrummanagement geïnformeerd over de afgelasting. Het Centrummanagement bevestigt desgevraagd dat ze brief hebben verspreid.

Veiligheid boven vertier
De gemeente Sittard-Geleen maakte de afgelasting later wereldkundig via een persbericht. "Volksgezondheid en veiligheid gaat boven vertier", zegt wethouder Andries Houtakkers.

Geen durf
Het Oktoberfeest zou dit jaar van 16 tot en met 21 oktober plaatsvinden in Sittard. De editie van dit jaar gaat niet door en wordt verplaatst naar 2021. Vanwege het coronavirus geldt er een verbod op grote evenementen. Het 'grootste najaarsfeest van het zuiden' staat veel later pas op de kalender. Toch durft de organisatie het niet aan om het evenement door te laten gaan.

Onhaalbaar
"Het is spijtig, maar ondenkbaar dat in deze crisistijd een grootschalig evenement als het Oktoberfeest plaatsvindt", zegt Houtakkers. "Het maatschappelijk belang staat voorop. We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid. Bijkomend is het na 1 september niet meer haalbaar om het feest economisch verantwoord te organiseren."

Hulpdiensten
Volgens burgemeester Hans Verheijen weegt de inzet van eventuele hulpdiensten bij een groot evenement als het Oktoberfeest ook mee bij het besluit. "De hulpdiensten hebben het momenteel al ontzettend druk met het coronavirus. Dat leidt ongetwijfeld tot capaciteitsknelpunten in de tweede helft van het jaar", zegt de burgemeester.

München
De grote variant van het bierfeest, het Oktoberfest München, werd eerder ook al afgeblazen. Door het coronavirus gaat een van 's werelds grootste festivals niet door. Een klap voor de normaal zo economisch succesvolle regio Beieren.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!