Terug naar nieuwsartikelen

Nieuw filmfestival in de Maastrichtse buitenlucht deze zomer
Geplaatst op woensdag 22 juli om 16:51 uur
Nieuw filmfestival in de Maastrichtse buitenlucht deze zomer
De coronapandemie heeft een streep door de festivalzomer gezet, maar het Maastrichtse filmhuis Lumière komt in augustus met een lichtpuntje: een gloednieuw evenement met filmvertoningen in de open lucht.

Het Lumière Open Air Film Festival vertoont van 19 tot en met 29 augustus allerlei rolprenten in De Binnentuin. Dat is de nieuwe evenementenlocatie in het Sphinxkwartier. "De films zijn te zien op een groot scherm van twaalf bij vier meter", laat woordvoerster Anna Nita weten.

250 bezoekers
De organisatie was in eerste instantie bang dat de uitbraak van het coronavirus een streep zette door het zomerfestival, maar dankzij de versoepeling van de maatregelen kan de eerste editie ervan toch doorgaan. "Met maximaal 250 bezoekers op het terrein", geeft Nita aan. Zonder coronacrisis waren meer dan duizend filmliefhebbers welkom.

Morricone
Welke films Lumière presenteert, is nog niet bekendgemaakt. "Er is in elk geval een toffe première", doet Nita uit de doeken. Verder komt er een filmklassieker op het grote doek. "En waarschijnlijk een eerbetoon aan Ennio Morricone."

Once Upon a Time in the West
Morricone was een bekende Italiaanse componist van filmmuziek, die op 6 juli 2020 op 91-jarige leeftijd overleed. Tot zijn bekendste muziek behoort ongetwijfeld de soundtrack voor de western Once Upon a Time in the West van filmmaker Sergio Leone.

Limburgse filmmakers
Voorafgaand aan de hoofdfilm zet het festival Limburgse filmmakers in het zonnetje. "Daar laten we elke avond een korte film van zien", zegt Nita. De organisatie werkt op dit moment ook hard aan een randprogramma. "Met muziek en dans."

Op 3 augustus wordt het programma bekendgemaakt. Een dag later start de kaartverkoop.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!