Terug naar nieuwsartikelen

Zomerparkfestival in wijken in Maastricht
Geplaatst op zaterdag 18 juli om 11:54 uur
Zomerparkfestival in wijken in Maastricht
De groene parken in een aantal wijken in Maastricht liggen er ongebruikt bij en dat moet anders volgens Stichting Samen Groener. Daarom wordt de komende weken het Zomerparkfestival georganiseerd.

De bedoeling is dat het park een ontmoetingsplek wordt voor de mensen die thuis vakantie vieren.

Ontmoetingsplek
Initiatiefneemster Mare Knibbe is enthousiast: "Veel ontmoetingsplekken in gebouwen zijn gesloten, terwijl er wel heel veel groen is. Wij denken dat je dat groen socialer kunt maken en dat als je daar regelmatig iets organiseert, het park een nieuw sociaal centrum kan worden. Daarnaast kun je de parken nu goed gebruiken om elkaar veilig en zonder veel besmettingsgevaar toch tegen te komen."

Activiteiten
Onder de noemer Zomer in de buurt zijn er de komende weken uiteenlopende workshops en activiteiten voor jong en oud. "Wij hebben circusworkshops, maar ook filosofie en tai chi komen langs", vertelt Knibbe. "En er wordt ook samen gekookt, we zitten rond een kampvuur en mensen mogen spullen brengen voor de weggeeftafel en andere spullen kosteloos meenemen."

Subsidie
"Aan alles zit natuurlijk wel een kostenplaatje", zegt Knibbe. "En we hebben het geluk dat heel veel mensen en kleine ondernemers hebben bijgedragen." Daarnaast heeft Knibbe subsidie aangevraagd voor het bewonersinitiatief bij de gemeente Maastricht. "Omdat we vanwege corona pas laat waren met plannen maken, waren we ook pas heel laat met de subsidieaanvraag", aldus Knibbe.

Het is voor de stichting dan ook nog even afwachten of de gemeentelijke gelden worden overgemaakt.
Bron: 1Limburg.nl

Blijf op de hoogte van events en uitjes bij jou in de buurt!
Download onze app!

Download in de Apple store!Download in de Google Playstore!
Abonneer en blijf op de hoogte!